Dobrodošli u Malu školu rokenrola
Mala škola rokenrola je najmasovnija i najpopularnija muzička radionica u Srbiji i prva škola rokenrola na teritoriji ex YU!   

Nevladina organizacija “Lenon” pruža priliku svim zainteresovanim i mladim umetnicima (osnovci, srednjoškolci, studenti) da steknu ili prošire svoja osnovna znanja o kulturi rock ‘n roll-a. Cilj škole je etabliranje i uspostavljanje rock ‘n roll-a kao nove društvene vrednosti. Dobrodošli su svi talentovani i ambiciozni, koji pevaju ili sviraju bilo koji instrument, komponuju ili pišu tekstove. Akademija se sastoji od više radionica: vokalna, gitarska, bubnjarska, klavijaturska, bass sekcija, sekcija za komponovanje i pisanje tekstova, itd. Uključena je i medijska prezentacija na televiziji i novinama. Poželjno je da muzičari nose svoje instrumente, čiste i štimuju pre časa osim klavijatura i bubnjeva koji se nalaze u radionici. Časovi se održavaju u prostorijama NVO Lenon i DKC “Majdan”. Mala škola rokenrola počela je sa radom u februaru 2011. godine. Do sada je kroz školu prošlo preko 900 polaznika.

Osim edukativnih aktivnosti, mladima različitih kategorija je omogućeno da se druže, afirmišu, a neki pronalaze i životna opredjeljenja i usmerenja u muzičkom svetu rock ‘n roll-a. Kroz sekciju je prošlo 900 polaznika, a formirano je ili profilisano dosta bendova, preko 60. Svaki bend ima priliku da snimi neku autorsku pesmu u studiju “Lenon”.

Većina ovih bendova nastala je kao rezultat rada u okviru muzičke radionice. Kroz muzičku aktivnost mladima je pružena potpuna sloboda umetničkog izražavanja. S obzirom da je muzička radionica postala prepoznatljiva u gradu možemo govoriti o pozitivnim efektima rada muzičke radionice.

Ovo je jedina škola ovakvog tipa na Balkanu, i pozivamo sve zainteresovane da se pridruže našoj VELIKOJ SREĆNOJ PORODICI.

Školu vodi Željko Savić sa saradnicima.

Vaša Mala Škola Rock ‘n Roll-a